Zelené pivo na zelený čtvrtek již 17. 4. 2014
Přijďte si vychutnat Velikonoční pivo do naší restaurace, kde budou k zakousnutí také grilovaná kolena a žebra. Pro jistotu si udělejte rezervaci na telefonu 549 415 322.
Již od roku 2006 vaříme v pivovaru Starobrno Zelené pivo podle tajné receptury tehdejšího vrchního sládka Petra Hauskrechta. Právě on do umění výroby Zeleného zasvětil i nynější starobrněnské sládky Milana Schramma a Michala Gece. Zelené pivo vzniká spojením kvalitní vody, ječného sladu vyrobeného z toho nejlepšího moravského ječmene a toho nejjakostnějšího žateckého chmele. Pivo je vařeno tradičním způsobem na 2 rmuty. Do mladinového kotle se spolu s chmelem během varu přidává i bylinný výluh, který vzniká louhováním několika druhů bylin včetně kopřivy v horké vodě.
Díky tomuto způsobu vaření má pivo plnou chuť a příjemnou hořkost. Svou sílu pak Zelené pivo získává spodním kvašením trvajícím osm dnů. Dlouhým zráním při teplotě 1 °C se pivo chuťově zaokrouhluje a získává svůj typický buket a říz. Posledním krokem ve výrobě Zeleného piva je přidání likéru pod pečlivým dohledem našich sládků. Jen tři lidé na světě znají tajemství přesného složení přísad, jako je bylinný výluh a likér.
Právě díky unikátní technologii, bylinnému výluhu a likéru získává Zelené pivo jeho jedinečnou chuť a nezaměnitelnou barvu. K Vám se tak pouze jednou v roce, na Zelený čtvrtek, dostává unikátní pivo charakteristické zelené barvy s bohatou pěnou, příjemnou vůní a neopakovatelnou chutí.