Tradiční zelené pivo v roce 2020, letos poprvé s rouškou
Přijďte si vychutnat zelené pivo do naší restaurace - byla by škoda, kdyby nám zbylo :-) Letos vám k tomu připravíme BURGERY, BBQ ŽEBRA nebo GRILOVANÉ KOLENO a nebojte i pro děti vždy něco uvaříme. Chcete-li přijít, tak od pátku 22. 5. přijímáme rezervace na telefonu 549 415 322.
Myslete proto prosím na to, že pro vás tento víkend můžeme otevřít jen naše dvě velké zahrádky.
Již od roku 2006 vaříme v pivovaru Starobrno Zelené pivo podle tajné receptury tehdejšího vrchního sládka Petra Hauskrechta. Právě on do umění výroby Zeleného zasvětil i nynější starobrněnské sládky Milana Schramma a Michala Gece. Zelené pivo vzniká spojením kvalitní vody, ječného sladu vyrobeného z toho nejlepšího moravského ječmene a toho nejjakostnějšího žateckého chmele. Pivo je vařeno tradičním způsobem na 2 rmuty. Do mladinového kotle se spolu s chmelem během varu přidává i bylinný výluh, který vzniká louhováním několika druhů bylin včetně kopřivy v horké vodě.
Díky tomuto způsobu vaření má pivo plnou chuť a příjemnou hořkost. Svou sílu pak Zelené pivo získává spodním kvašením trvajícím osm dnů. Dlouhým zráním při teplotě 1 °C se pivo chuťově zaokrouhluje a získává svůj typický buket a říz. Posledním krokem ve výrobě Zeleného piva je přidání likéru pod pečlivým dohledem našich sládků. Jen tři lidé na světě znají tajemství přesného složení přísad, jako je bylinný výluh a likér.
Právě díky unikátní technologii, bylinnému výluhu a likéru získává Zelené pivo jeho jedinečnou chuť a nezaměnitelnou barvu. K Vám se tak pouze jednou v roce, na Zelený čtvrtek, dostává unikátní pivo charakteristické zelené barvy s bohatou pěnou, příjemnou vůní a neopakovatelnou chutí.